Компанията ни създава нов вид биопестицид под формата на капсули. Направени са от специални субстанции, които държат настрана от растенията паразитите, като същевременно привличат полезните за тяхното опрашване насекоми. 

       Предлагаме два продукта- единият е пакет със 100бр. капсули, а другият е разсади с 5 бр. капсули в рециклирано пластмасово шише. Капсулите са съставени от чисти природни продукти- вода, желатин, билки/етерични масла в съотношение 2:1:2. Продуктът ни привлича пчелите и гони вредителите от растенията поради силната миризма на билките/етеричните масла. Различни аромати отстраняват различни вредители. След направени проучвания открихме за предпазване от кои вредители, потребителя има най-голяма нужда и следователно продаваме пакети с различни видове капсули за прогонването на тези различни вредителни. Вторият ни продукт- разсада предлага защита на посева още в началото му и предпазва от увреждане. 

      Растенията-репеленти, обикновено са невзискателни и се отглеждат лесно. Най-общата прилика между тях се свежда до предпочитанието към слънчевите изложения и леките почви. Голяма част от тях имат още едно безценно качество – да привличат полезни насекоми-опрашители. Най-добрите помощници в градината са:

 • Босилек – добре познато растение с широко приложение в кулинарията. Способност да отблъскват насекомите имат всички сортове, особено тези с лимонов и канелен аромат. Засят в близост до доматите в зеленчуковата градина, успешно ги предпазва от вредители и подпомага правилният им растеж.

 • Монарда – растението е известно под наименованието див бергамот. Цветето е топлолюбиво и се отличава с красиви, едри и екзотични цветове. Гони успешно комарите и привлича пчелите.

 

 • Непета – позната под наименованията котешка мента и коча трева. Отблъскващото си действие дължи на високото съдържание на непелактон, който е почти десет пъти по-силен от основните съставки на синтетичните инсектициди. Силният ѝ аромат гони надалеч комари, хлебарки, гъгрици, кърлежи, хлебарки, бълхи, мишки и плъхове, а привлича пчелите.

 

 • Лавандула – ароматът на лавандулата гони комарите. Тя е най-ефективното средство за борба с дрешния молец. Привлича пчели и пеперуди в градината.

 

 • Розмарин – отблъсква вредителите (комари, мухи и оси), но само през периода на цъфтеж. Той е топлолюбиво растение и изисква допълнителна защита от ниските температури през зимата.

 

 • Тагетес – високоефективен срещу почти всички вредители. Съдържа пиретрум и тертиенил, чието действие се съчетава с това на специфичния му аромат. Особено ефективен е при засаждане между културите в зеленчуковата градина. Не се препоръчва поставянето на букет от тегетес на масата за хранене, защото обагрените му в жълто и оранж цветове привличат силно пчелите и осите.

 

 • Мента – отблъскващо действие имат стъблата, листата и цветовете на всички сортове – диви и култивирани. Най-ефективен е дивият полски джоджен, който е с най-високо съдържание на ментолово масло. Отблъсква оси, хлебарки, мравки, молци, листни въшки, бълхи и полски мишки. За предпазване от комари се препоръчват натривки с листа по кожата.

 

 • Чесън – ароматните вещества, които съдържа гонят почти всички насекоми и вредители. Предпазва някои зеленчукови култури (зеле, моркови, картофи, патладжан, чушки, домати) и плодни дръвчета от вредители. Не се препоръчва засяването му в близост до салвия, магданоз, боб и грах.

 

 • Маточина – приятният ѝ аромат има силно отблъскващо въздействие върху жилещите насекоми.

 

 • Невен – съдържа пиретрум, който ефективно отблъсква комарите, листните въшки, вредителите по доматите, зелевата пеперуда, сляпото куче и поповото прасе. Той е много ефективен в борбата с белокрилките и нематодите по ягодите и зеленчуковите култури.

 

 • Агератум – красивото синьо-виолетово пухче, което украсява градините от началото на пролетта до късните есенни слани, пропъжда далеч комарите. В естествените си местообитания, растението е многогодишно, но при нашите климатични условия вирее като едногодишно. Отблъскващото си действие дължи на веществото колмарин. Растението е силно светлолюбиво, но за разлика от останалите растения-репеленти, с неговите листа не се правят натривки по кожата, заради токсините, които съдържа.

 

 • Хризантема – кралицата на есенната градина е не само красавица, но и най-мощният биорепелент. Съдъжа пиретрум и отблъсква почти всички летящи насекоми: листни въшки, акари, кърлежи, скакалци. В биоземеделието, за защитата на овощните и зеленуковите насаждения от вредители, се използва воден извлек от цветовете ѝ.